Maintrac and We consulting merge

Pressrelease in Swedish

Maintrac och We Consulting går samman och får en ny huvudägare i form av bolaget Sobro, som drivs av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg. Det kan Telekomnyheterna avslöja i dag.

Tillsammans har de båda bolagen cirka 210 medarbetare fördelade på elva orter i Sverige och Norge. Den totala omsättningen är cirka 280 miljoner. Ambitionen är att den sammanslagna gruppen ska växa med ytterligare 30 personer fram till årsskiftet. Utöver organisk tillväxt kommer bolagsgruppen komplettera med strategiska förvärv.

“Vi kommer nu kunna ta uppdrag som heltäckande leverantör både när det gäller den pågående bredbandsutbyggnaden och övergången till 5G för mobilnäten. Vi satsar också vidare på IT-konsulting och tekniska lösningar för energimarknaden”, säger Pierre Wallgren, tillträdande vd på We Consulting.

We Consultings vd Mats Rönnlund kommer i samband med affären att lämna bolaget.

“Tillsammans med We Consulting kan vi nu kan erbjuda nyckelfärdiga lösningar där vi ser att efterfrågan växer. Det gör att vi kan komma i fråga för uppdrag där vi som enskilda aktörer tidigare uppfattats som för små eller nischade”, säger Tor Borrhed, koncernchef och vd för Maintrac.